Hogyan mosolyogjunk a tökéletes fotóért?

Selfie Tükör Galéria 6

Arra gondoltunk, hogy adunk néhány tanácsot, hogy mindig tökéletes mosollyal pózolj. Hihetetlen, de szinte mindenki izgatottan nézi vissza a képeit. Jól nézek ki rajta? Netán abba a csoportba tartozol, akik a bulikon / családi összejöveteleken tartózkodsz mindenféle kamerától? Ne aggódj, az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtüttünk, amit úgy gondolunk hasznos lenne itt most összefoglalni.

Az, hogy jól nézzünk ki a fényképeken, nem csupán arról szól, hogy valaki szép. Sokkal inkább arról van szó, hogy a legjobb önmagadat tudd mutatni, és kisugárzásod „átjöjön” a képen.

Hacsak nem fotogén génekkel vagy megáldva, akkor segítünk! Alább összeszedtünk pár hasznos tippet / fotós tanácsot ahhoz, hogy a különféle technikák elsajátítása után magabiztosabban állj a (selfie) tükör elé:

Ügyelj a testtartásodra!

A napi életben is igaz az, hogy a megfelelő testtartással magabiztosabb vagy. Így, ha odafigyelsz rá a fotózkodás során, akkor garantáltan sokkal jobban fogsz kinézni! 🙂 Lélegezz nyugodtan és engedd le a vállaidat. Hátad legyen egyenes, hasadat húzd be némileg, mellkasodat emeld ki.

„Minél inkább úgy nézel ki, mint aki kényelmesen érzi magát, annál jobb lesz az elkészült kép is. Ügyeljünk rá, hogy lazán tartott ajkakkal mosolyogjunk akár úgy, hogy közben csukva van a szánk. Ha mégis nyitott szájjal mosolyognál, akkor az alsó ajkadat engedd el, hogy ne vékonyodjon el a közepe aránytalanul a mosolygás közepette. Próbálgasd tükör előtt! Azok, akikről általában rossz fényképek születnek, a fényképezőgép előtt idegesebbek. Ezért a legjobb, amit ilyen esetben tehetsz, hogy veszel egy mély lélegzetet és természetes módon fújod ki. Közben engedd el a karjaidat, a vállaidat, és mosolyogj vagy vedd fel a pózt, amit szeretnél. Ne tartsd bent a levegőt, ne tartsd vissza a lélegzetvételt, mert feszültnek fogsz kinézni vagy olyannak, mint aki éppen fuldoklik. Csak vársz és vársz és még mindig nem kattintanak? Ne ess pánikba, hanem próbáld meg kitartani a pózt. Inkább folytasd, amit csináltál, természetesen, mintha nem is lenne fényképezőgép a közelben. Lehet, hogy így sem lesz a legtökéletesebb a kép, de mindenképpen jobb, mintha úgy kapna le, hogy éppen az arckifejezésed próbálod változtatni. Légy laza, de azért nem kell szétterülni és szanaszét dobálni a végtagjaid 🙂 – Szénás Dóra, esküvői fotós

Lazíts!

A legtöbben izgulós „páciensen” azt vesszük észre, hogy megfeszülnek, kifújják a mellkasukat vagy kinyújtják a nyakukat a fényképezés során. Az elkészült képeken ez gyakran kínosnak és természetellenesnek tűnik. Lazíts! (ha kell, vegyél egy mély lélegzetet) és hagyd, hogy a természetes mosolyod előjöjjön. Képzeld el, hogy egy barát vagy valaki, akit igazán szeretsz, a kamera mögött van.

GONDOLJ VALAMI SZÉPRE: Gondolj valami vidámra, ami boldoggá tesz vagy megnevettet, így sokkal természetesebb lesz a mosolyod. Ha nem szereted a mosolyod vagy a fogaid, lehet visszafogottabb a mosolygás, de bármiképp is mosolyogsz, az legyen őszinte és nyugodt.
A szemeid is mosolyogjanak! Ezt úgy tudod elérni, hogy azt képzeled, a fényképezőgép egy olyan valaki, akit nagyon kedvelsz. Így nyíltabb lesz a szemed, és szebb a derülés. Természetes módon ezt mindenki így teszi, azonban gyakorolni kell, hogy ezt bármikor elő lehessen venni. Sokan azért pózolnak jól, mert szeretik a kamerát. Te is képzeld azt, hogy a fényképezőgép másik oldalán olyasvalaki áll, akit szeretsz. Hidd el, működik!

Találd meg a legjobb profilod!

Használd ki a szögeket! Mindenkinek van kedvenc arc-oldala. Valljuk be, hogy nagyon kevés embernek van tökéletesen szimmetrikus arca. Amikor a kamera előtt állsz, döntsd kissé a fejed a kívánt oldalra. Ügyelj azonban arra, hogy ne a kamera oldalát nézd!

„Határozd meg, hogy melyik szögből nézel ki a legjobban. Használd a mobilod, és fotózd magad, hamarosan rá fogsz jönni, hogy milyen kameraállásnál mutatsz jól. Klasszikus módszer a beállásra, hogy a tested ¾-ét mutatod a kamerának. Az egyik lábad a másik elé kerül, valamint az egyik vállad a kamerához közelebb van, mint a másik. Ez különösen a férfiaknál nehéz, akik jellemzően derékszögben állnak a kamerával. Ha némileg elfordítod a fejed, és közben egyenesen előre nézel, bármilyen szögből is nézik majd a fotót, úgy fog tűnni, mintha egyenesen a néző szemébe néznél (ez egyébként a titka a „szemmel követős” festményeknek, amikor úgy tűnik, hogy a festményen szereplő alak néz minket). Egy kissé a kamera fölé nézz, így a szemeid nyitottabbnak tűnnek majd.” – Szénás Dóra, esküvői fotós

Gyakorolj!

Minél inkább úgy nézel ki, mint aki kényelmesen érzi magát, annál jobb lesz a kép is. Sok kép azért sikerül rosszul, mert egy idióta „mondd, hogy csííííííííííz” mosoly jelenik meg az arcunkon. Ügyeljünk rá, hogy lazán tartott ajkakkal mosolyogjunk akár úgy, hogy közben csukva van a szánk vagy ha, nyitott szájjal mosolyognánk, az alsó ajkunkat engedjük el, hogy ne vékonyodjon el a közepe aránytalanul a mosolygás közepette.

Szabadulj meg a tokától!

Enyhén emeld meg a fejed és picikét fordítsd oldalra úgy, hogy a kamera egy kicsit feletted vagy a szemeddel egy szintbe legyen. Az is segít, ha az egyik kezed az állad alá teszed, mintha csak azon pihenne, valójában azonban ne az tartsa. Lehetőség szerint a hüvelyujj felőli oldala ne látszódjon ilyenkor a kéznek. Emellett a nyelvedet nyomd a szájpadlásodra. A képeknek természetesnek kell lennie! Ne törődj semmivel, úgy szeretnek téged, ahogy vagy! Ha nagyon rástresszelsz, akkor hunyorítsd be picit a szemed. Óvatosan, mert senki sem akar reflektorral kivilágított útszéli nyúlnak kinézni!

FIGYELEM: Selfie Tükrünk mögött profi fotós segítség áll, Szénás Dóra, esküvői és lifestyle fotós, aki szaktudásával segíti a tökéletes fotók elkészülését. Mestere a csodálatos fotóknak, így a technikai paraméterek beállításában is segít. Esküvői fotós munkáit IDE kattintva megtekinthetitek!

Hagyd abba a duzzogást

Engedd, hogy szeressenek! Ne duzzogj! A duzzogva úgy nézel ki, mint egy kacsa.

Ne vidd túlzásba!

Fotózáson hiba szokott lenni, hogy túl sokáig kitartjuk a mosolyt, amitől az izmok merevek lesznek, így elég furán nézünk majd ki. A hatalmas, erőltetett vigyor gyakran természetellenesnek tűnik, és nem tesz jót a képnek. Ezért próbáld időzíteni a mosolyt. Ha jól érzed magad az éjszakában és természetesen nevetsz, akkor semmi esetre se hagyd abba. Pózolj széles mosollyal.

NE BÍZD MÁSRA: Az esküvő, a nagy nap, a pompás esemény csak és kizárólag a Ti napotok! Mindent is úgy szerveztek, ahogyan Ti szeretnétek! DE! Amennyiben a Selfie Tükör is helyet kap ezen a rendkívüli eseményen, úgy nem csak Ti, hanem garantáltan a vendégeitek is jól szórakoznak majd! A Jó hangulatot ne bízd a véletlenre! 😉

Na? Készen állsz? Akkor itt az idő – It’s time 2 selfie

Nincs más dolgod, csak annyi, hogy keress fel minket elérhetőségeink egyikén! Selfiezésre fel

Ha tanácsra van szükséged az Exclusive Selfie Tüknünkkel kapcsolatosan, akkor fordulj hozzánk bizalommal és szívesen segítünk meglévő tapasztalataink alapján. A tanácsadás díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Ha profi esküvői fotóssal együtt szeretnéd a selfie tükröt bérelni, akkor klikkelj ide!

Ajándékozz egyedülálló élményt vendégeid számára az exclusive megjelenésű selfie tükrünkkel.
Selfie Tükör / Selfie gép helyett / Szelfigép / Szelfie automata / Selfie gép / Fotóauomata

Szerintem megér 2 megosztást is, de neked csak 1-et kell nyomnod én viszont duplán Köszönöm! 😉
Képek: Szénás Dóri / DóraFilm

Picture of Selfie Gép Tükör

Selfie Gép Tükör

Egy exclusive selfie tükör vagyok. Hivatásom az Örömteli szórakozás & korlátlan fotónyomtatás!

Hasonló cikkek

Segíthetek?

Kérj díjmentes árajánlatot!

time2selfie- Az Exclusive Selfie Tükör

Cover for Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör
382
Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

AZ EXCLUSIVE SELFIE TÜKÖR
FOTÓAUTOMATA ESKÜVŐRE, RENDEZVÉNYEKRE - ÖRÖMTELI SZÓRAKOZÁS & KORLÁTLAN FOTÓNYOMTATÁS

Valami újdonságot keresel? 

Látványos Nyitótáncot szeretnél?

Cover for Látványos Nyitótánc
487
Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc az esküvődre. Itt mindent megtalálsz, ami egy igazán egyedi, modern és látványos nyitótánchoz szükséges.

Miért Mi?

A Time 2 Selfie több, mint 1000 esküvő tapasztalata alapján szakmailag elismert kollégákból állt össze, azzal a célkitűzéssel, hogy együttesen mutathassuk meg, mit jelent számunkra a minőség, a profi hozzáállás, az esküvői szakma iránti elkötelezettség. Hiszünk abban, hogy teljes körű szolgáltatást kell nyújtani, magas színvonalon, kompromisszumok nélkül. Éppen ezért arra fordítottuk az erőforrásainkat, hogy a piacon fellelhető legkülönlegesebb esküvői kiegészítéseket tudjuk nyújtani. Emellett számos olyan extra szolgáltatást is tudunk biztosítani, melyek mind fokozzák és emelik az esküvőd színvonalát.

Rendezvénytechnikai partnerünk

Cover for Rendezvény DJ
1,044
Rendezvény DJ

Rendezvény DJ

Minőségi DJ Szolgáltatás Rendezvényekre és Esküvőkre

Ezek is érdekelhetnek

Munkáink során kiváló fotóssal/videóssal dolgozunk együtt. Együttes rendelés esetén kedvezményt ajánlunk fel.

Nincs még fotósod?

Cover for DF Production
1,979
DF Production

DF Production

Esküvői & lifestyle fotózás női szemmel & szeretettel! 📸🥰💕

Tartalomjegyzék
    Add a header to begin generating the table of contents